BENGglas partner

BENGglas heeft als doel om het meest energiezuinige isolatieglas ter wereld tot standaard te verheffen. Gehard vacuümglas is relatief nieuw in Europa en wordt hierdoor helaas nog te weinig toegepast. BENGglas – ‘Bijna Energie Neutraal Gebouw glas’ – biedt een unieke mogelijkheid om de energietransitie in een stroomversnelling te plaatsen. Immers, wat wordt bespaard, hoeft ook niet te worden opgewekt.

BENGglas heeft een U-waarde van 0,4 waardoor de verplichte BENG-norm voor gebouwen eerder gehaald kan worden. Tevens is het glas licht in gewicht, ultra dun (8,3 mm) en biedt het glas een hoge geluidsisolatiewaarde (dB=36).

Bezoek de website

Renovatie 

BENGglas is een perfect product voor de renovatiemarkt. In tegenstelling tot traditioneel isolatieglas, is vacuümglas extreem dun (6,3 mm). Hierdoor kan BENGglas in bestaande kozijnen worden geplaatst en bespaart men flink op het vervangen van kozijnen.

Tevens wordt hiermee een flinke stap gezet in de verduurzaming van bestaande woningen. Traditioneel isolatieglas (U=2,8) of enkel glas (U=5,8) kennen een lage isolatiewaarde. BENGglas, met een U waarde van 0,4, zal de isolatiewaarde van bestaande woningen dan ook aanzienlijk doen verbeteren!

Nieuwbouw 

BENGglas is uitstekend geschikt om gebouwen naar de verplichte BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) norm te ontwerpen. De zeer lage U-waarde (U=0,4) zorgt voor een extreem goede isolatie.

Geluidsreductie is tegenwoordig ook steeds meer een onderdeel van modern wonen en werken. Deze wens  kan door de toepassing van BENGglas (dB>=39).direct gerealiseerd worden.

Met deze waarden wordt dan ook voldaan aan alle hedendaagse normen van duurzaamheid en comfort.

BENGglas richt zich met haar productenprogramma zowel op de utiliteitsbouw als op de woningbouw.

Industrie 

Goede isolatiewaarden, dun, laag gewicht, geluid reducerend en gehard zijn allen goede eigenschappen voor diverse industrieën.

Industrieën waarin BENGglas veelvoudig wordt toegepast zijn onder andere de automotive, apparatenbouw (koelvitrines, wijnkoelkasten, koelkasten), machinebouw, kassenbouw, kozijnenbouw en modulaire bouw.

 

Bezoek de website